ORPESA

I LOVE ORPESA DEL MAR

Les gambes, les clòtxines, els dàtils de mar i les llagostes formen part de l'àmplia varietat de mariscos d'esta terra. També destaquen les sardines, les daurades, els llenguados i el polp, que pots degustar en solitari o en saborosos plats com el suquet de peix i les sarsueles.

D'altra banda, amb la carn de conill, pollastre i porc de l'interior de la zona s'elaboren superbs guisats i embotits, així com els populars tombets. A més, i com no podia ser d'una altra forma, a Orpesa també predomina arròs en totes les seues varietats: la paella, l'arròs negre, l'arròs caldós, l'arròs a banda, l'arròs al forn i l'arrosejat, un tradicional guisat de pescadors de fàcil preparació i deliciós sabor. No podem oblidar tampoc la coneguda fideuá, o la caragolada, un magnífic menjar fet a base de caragols guisats i adobats junt amb una salsa coenta o allioli.

Finalment, el moniato, el brullo, les anous o el cabell d'àngel aporten el seu característic sabor a les nostres rics postres tradicionals, entre els que destaca l'orpesina, unes irresistibles postres d'ametles que farà les delícies de qualsevol paladar.


DESPLEGA

EL MAPA