VILANOVA D' ALCOLEA

LA PORTA DE LA PLANA

Vilanova d'Alcolea és un municipi semi-interior de la comarca La Plana Alta amb una població de 575 habitants (INE 2018) . El seu terme municipal de 68,4 Km2 limita al nord amb els Coves de Vinromà; a l'est amb Alcalá de Xivert i Benlloch; al sud amb este últim i a l'oest també amb Benlloc i la Serra Engarcerán. A més, el terme de Vilanova rodeja totalment el xicotet poble de la Torre d'en Doménec.

Situat en l'interior castellonenc, el municipi es troba al mateix temps molt prop del mar. Únicament 3 km separen l'extrem oriental del seu terme de la costa a Torreblanca, mentres que es troba en línia recta en uns 9 km de la Mediterrània. Geogràficament, el municipi se situa en el sector de serres i corredors del Maestrat, caracteritzat, amb poques paraules, per un conjunt de serres i de valls o corredors estesos entre elles amb disposició general paral·lela a la costa.

La proximitat al mar i l'altitud moderada justifiquen un clima temperat, benigne, habitualment entre successos extrems, a pesar que l'exposició del corredor al nord i la barrera muntanyosa que representa la serralada litoral limita la influència marina. Un clima que bascula entre el mediterrani marítim i el mediterrani marítim fresc.

Vilanova d'Alcolea és un municipi amb un important pes forestal, de les 6.847,08 ha del seu terme, 3.352,54 són classificades per la Conselleria com a tals, és a dir, poc més poc menys un 49% del seu terme municipal."

DESPLEGA

EL MAPA